2012. február 29., szerda

Ha ragyogást akarsz :)


1.  Ha bármilyen ecetet öntesz az öblítővízbe, ragyogni fognak a hajszálaid!
  2.  Keverj 4 dl vízbe 1-2 teáskanál mandulaolajat, 3-5 teáskanál citromlevetvaníliaolajat és egy csepp meggylevet! Használd öblítőként, vagy   20-30 percig pakolásként! A haj csodálatosan fényessé válik tőle!
  3.  Az illatos hársfavirágos öblítőtől a haj nagyszerű fényt kap! Forralj fel két evőkanál teát 0,5 liter vízben, majd hagyd 30 percig ázni és szűrd le! Mosás után vidd fel a hajadra, de ne öblítsd ki!

4.  A vitaminokceramidok és gyümölcsviaszok, az Aloé Vera, a kókusztej és a panthenol nagyon jót tesz a hajszálaknak. Ajánlott tavasszal és ősszel kúraszerűen alkalmazni. Mindezek mellett szedj haj-, bőr-, és körömregeneráló készítményeket!
  5.  Hajpakolásként a következő egyveleg ajánlott: keverj össze 3 evőkanál uborkalevet 1 evőkanál ricinusolajjal, 1 kávékanál mézzel és 2 tojássárgájával. Kend rá a hajadra és hagyd rajta fél-egy órát! Becsavarhatod törölközővel, tehetsz a turbánodra fürdősapkát, így még hatékonyabb a pakolás. Ezután alaposan öblítsd ki, ha lehet, gyógynövényes samponnal!

  6.  Normál és száraz hajra is használható pakolás: keverj össze 1-2 dkg élesztőt, 1 tojássárgáját, néhány cseppricinusolajat és 1 evőkanál rumot! Egy alapos fejbőrmasszázs kíséretében kend a hajadra, hagyd hatni fél-egy órát - tetszés szerint - majd alaposan öblítsd ki!
  7.  Egzotikus hajpakolást is kipróbálhatsz, a következők szerint: turmixolj össze 1 fél banánt, 1 fél avokadót, 1 evőkanál natúrjoghurtot és 1 evőkanál olívaolajat! Hajmosás után, a nedves hajra pakold fel, és a már előzőekben említett zuhanysapkás-törölközős turbánt alkalmazd a hatás fokozása érdekében! Fél óra múlva öblítsd ki, ha szükséges, enyhe samponos vízzel mosd át!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése