2012. március 1., csütörtök

Az összes technika


A technikákról dióhéjban
Hullámosítás / Hajsütés
Az iskolában tanultunk 3 vasalási technikát (lapos, spirál, vasmarcell). Ezeket csak akkor alkalmazzuk a vendégen, ha helyes használatukat már jól begyakoroltuk. Ellenkező esetben akár visszafordíthatatlan sérülést is okozhatunk a hajban, vagy a technikánk nem éri el a kellő hatást.
Ezek a technikák ma nagyon divatosak, és az otthoni felhasználásra ajánlott hajsütővasakkal leegyszerűsített változatát megtaníthatjuk vendégeinknek. Az a legszerencsésebb, ha készítünk egy-egy érdekesebb és merőben más formavilágot, és e-miatt visszatérnek hozzánk hétről-hétre.
Számos új formakialakítású és hatásmechanizmusú hajsütővasat lehet kapni  ezekkel, a különleges technikákkal is bővíthetjük technikánkat.

Hullámosítás / Gyűrűzés
Teljes fej gyűrűzésével lapos hullámokat tudunk elérni a fejen, amely kibontva és meglazítva igazi filmsztár külsőt eredményez.
Ez a technika könnyen elkészíthető otthon is. Jó tanács lehet, hogy  tincsenként fontos a fixálás,  soronként másik irányba csavarjuk a gyűrűket, és várjuk meg a teljes száradást és a haj kihűlését.
Új technika, hogy a gyűrűzés közben sodorjuk is a tincseket, így még izgalmasabbak lesznek a hullámok.

Hullámosítás / Kreppelés
A hagyományos módon hajsütővassal a leggyakoribb de itt is használhatunk más technikákat is. Például tegyünk alufóliába egy előre lefixált tincset, és a tincs végétől visszafelé hajtogassuk vissza a fóliát egyszer az egyik irányba majd a másikba. A kis csomagot lapvassal jól melegítsük át és vegyük le a fóliát. Ezzel nagyobb háromszögeket kapunk. A variálhatóság végtelen. Sok apró tincs vagy egy nagyobb a sima felületre engedve egyaránt érdekes eredmény érünk el.

Hullámosítás / Raszta
Nagyon kedvelt a fiatalok körében, és így – nyári időszakban – a szülők bele is egyeznének, ha őszre visszaváltoznának.
A természetes rasztásodáson kívül van egy egyszerű technika, amely víz, balzsam és sok türelem segítségével kibontható. Hosszabb távra persze nem ajánlom, már ha szeretnénk megúszi a hajvágás.
Nyaknál kezdjük a munkát. Vékony kb. 2x2 négyzeteket válasszunk le, és tőtől kezdve jól tupírozzuk fel, közben lakkozzuk vagy kenjük be erősebb fixálóval.
A feltupírozott és lefixált tincset vegyük a tenyerünkbe és sodorjuk össze – mintha tüzet akarnánk csiholni.
Az összesodort tincset lapvassal melegítsük át. Így haladjunk végig a teljes fejen.

Hajegyenesítés
Ha igazán szép fényes sima felületet szeretnénk, akkor azt javaslom, hogy legyünk türelmesek, és vékony passzékban válasszuk le a hajat. Használjunk hajegyenesítő terméket, és ne kapkodjunk! Ez egyaránt érvényes szárírásra, és hajvasalásra is egyaránt.
Hajvasalásnál, tarkónál kezdjük a munkát, és maximum másfél ujjnyis passzékat válasszunk le, mert csak így tudjuk tőtől vasalni a hajat. Ha sok rövidebb hajszál van a passzén belül vagy szálkás, a hajvasalót úgy húzzuk végig a hajon, hogy a kifordulási iránnyal ellenkezőleg kicsit tartsuk visszafelé a vasat, és így folyamatos legyen a mozgás.
Ha a hajvég a szálkásabb, akkor egy pillanattal tovább tartsuk ott a lapvasat ne szaladjunk át a felületen.
Körkefével történő hajszárítás esetén hasonló a technika, azzal a különbséggel, hogy a körkefét jó feszítsük meg a hajban és használjunk szűkítőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése