2012. március 1., csütörtök

Dauer :) !!


Alapvetően két dauer típus létezik, a normál és a spirál dauer.  A többi mind ezeknek valamiféle variációja – amelyek persze külön elnevezést kaptak. Bemutatunk néhányat ezen az oldalon.

normál dauerNormál dauer
A normál dauer esetén a fodrásszal tudatni kell, hogy milyen fokú hullámosságot szeretnénk és Ő tudni fogja, hogy a kívánt hatás milyen eljárással érhető el (mennyi ideig kell hatni hagyni a dauer-vizet, milyen csavarókat, hajformázási eljárást használjon, stb…).
Nincs sok kötöttség benne; elkészítése során alkalmazhatnak hideg- és meleg eljárásokat kis- vagy nagy csavarókat – a vendég igénye szerint.


Spirál daspirál daueruer
A spirál dauer esetén a hajtincsek egy erős, szép és szabályos spirál formát kapnak. Ezt a dauertípust különleges csavarókkal és erős hajformázó és hajfixáló szerek használatával készítik el.





kímélő dauermélő dauer
Külön dauer típusként szokták még emlegetni a kímélő dauert, noha ez valójában csak abban különbözik a többitől, hogy kíméletesebb eljárásokkal igyekszik elérni a hullmosító hatást.
dauer eljárások többségénél még ma is meglehetősen erős vegyi anyagokat használnak. Egyre többen keresik a dauer kímélőbb formáját, mert nem szeretnék, hogy az alkalmazott vegyi anyagok idővel maradandó károsodást okozzanak a hajban (és az egészségükben).
A kimélő eljárások során természetes vagy természetes alapanyagból előállított szereket alkalmazznak, mint például a gyümölcssav, a biodauer víz és a különféle növényi alapanyagokból készült balzsamok, krémek.


volumennövelő dauerVolumennövelés (Headlines)
volumennövelő dauer nem is igazán dauer, de sokszor ilyen néven emlegetik. A besorolás annyiból jogos, hogy a dauer alapeljárásához nagyon hasonló eljárással – különféle hajbalzsamok, hajhabok és meleg levegőt fúvó, speciálisan erre a célra készített hajszárító adapterek alkalmazásával – érik el, hogy a haj enyhén megtörjön, ezáltal könnyebben formázható legyen, enyhén hullámosodjon, göndörödjön és ugyanakkor dúsabbnak is látsszon. Ugyanakkor az alkalmazott szerek nem veszélyesek és kimondottan olyan hölgyeknek ajánlott, akik félnek a dauer hajkárosító hatásaitól vagy olyan típusú hajuk van, ami az erős dauert nem viselné el, de mégis szeretnének hullámos, dús frizurát maguknak.



Digitális dauer

A 2010-es évben kezdett el elterjedni ez az új és modern dauer, melynek szülőhazája természetesen Japán. A digitális dauer elkészítéséhez speciális balzsamot és egy speciális készüléket (digitális vezérlőegység) is használnak, amelyhez a megint csak speciális, ehhez az eljáráshoz kifejlesztett csavarókat kapcsolják. A kezelés a balzsam hatásidejéből és a digitális vezérlőegységen lefuttatott "program" időtartamából, majd rövid semlegesítő kezelésből áll össze. Jelenleg, 2011-ben, Európában még csak kevés helyen érhető el és az ára is nagyságrendekkel nagyobb, mint egy hagyományos dauer kezelés ára, körülbelül 100 ezer forint. 
Előnye, hogy képes felfrissíteni, revitalizálni az igénybevett hajszálakat, rendkívül tartós, nagyon jól kezelhető dauert ad és jelentősen dúsabb hatásúvá teszi a hajat. 



Amint látható, a különféle dauer típusok leginkább abban térnek el egymástól, hogy a fodrász mennyire erőteljesen kezeli a hajat a dauerhez szükséges szerekkel.
Vannak olyan eljárások, amik rendkívül szép, tartós formát adnak a hajnak, viszont hosszú távon roncsolják a haj szerkezetét és vannak a mai tudatosabb életmód iránti igény szülte kíméletes, természetesebb módszerek.
Ki-ki kiválaszthatja a számára megfelelőt, dauer témában szinte minden tapasztaltabb fodrásztól kérhetünk tanácsot, hiszen az egyik legelterjedtebb  eljárás a fodrászatban. Kérdezzünk, kérjünk tanácsokat bátran a fodrászunktól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése