2012. március 7., szerda

Egészséges haj titka !! :)

Néhány táplálék, amely jó a hajnak: 
  - lazac (+ a halfélék általában tele vannak omega-3 zsírsavakkal -ezek a fejbőr egészségéhez járulnak hozzá-, B-12 vitaminnal, vassal valamint jó fehérjeforrások), 
  - lenmag (növényi alapú omega-3 zsírsavak forrása), 
- sötétzöld zöldségek (a spenót, a brokkoli és a mángold tele vannak vassal és kalciummal valamint A és C vitaminnal, melyek elengedhetetlenek a szőrtüszők faggyúképzéséhez, a faggyú pedig természetes hajkondicionáló), 
  - hüvelyesek (pl. a bab és a lencse bőséges fehérje, vas, cink, és biotinforrás, a fehérje a növekedéshez kell, a biotin pedig kiküszöböli a hajtöredezést - fogyassz három vagy több csésze lencsét vagy babot hetente), 
  - diófélék (a dió jó cink, alfa-linolénsav és omega-3 zsírsav forrás, a cink pedig erős antioxidáns és a hajhullás megelőzésében fontos, jó cinkforrás még a kesudió, pekándió, és a mandula is), 
  - szárnyashúsok (a jó minőségű fehérje fogyasztása megakadályozhatja a haj töredezését, hullását a baromfihúsban található vasat pedig könnyen és nagy mennyiségben tudja felhasználni a szervezet), 
  - tojás (elsőrangú fehérjem B-12 vitamin és biotin forrás, teljes kiőrlésű gabonatermékek (cink, vas, B-vitamin), osztriga, marhahús, birkahús (ezek mind szuper cinkforrások - antioxidáns), 
-   alacsony zsírtartalmú tejtermékek (pl. a fölözött tej és a joghurt remek kalciumforrás, amely a haj növekedéséhez szükséges, a tejsavó és a kazein pedig két kiváló minőségű fehérjeforrás), 
  - sárgarépa (kiváló A-vitamin forrás, amely elősegíti a fejbőr egészségét és a jó látást).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése